Vi hälsar vår nye klubbchef Stefan Malmqvist välkommen!

21. januari, 2021

Stefan efterträder Jan Pelli som avslutar sin anställning hos oss den 31 januari 2021. Från den 1 april ska Stefan leda och ansvara för verksamheten i Sundbybergs Rackethall men han svarar redan nu på frågor i en intervju som presenteras nedan.

Har ni som medlemmar fler frågor är ni välkomna att maila ordförande Charlotte Curatola på ordförande@sundbybergstennisklubb.se 

Ett informationsmöte planeras i samband med att Stefan tillträder sin tjänst.

Stefan, du beskrivs av styrelsen som klippt och skuren för att leda Sundbyberg TK:s verksamhet. Varför det, tror du?
- Tack! Det härleds säkert till att jag bland annat har 17 års erfarenhet av att företräda en framgångsrik tennisklubb – Djursholms TK, först som chefstränare och sedan som klubbchef. Jag tror även att jag törs sticka ut hakan och säga att jag med stor sannolikhet är en av Sveriges mest välutbildade personer inom segmentet klubbchef/tennisklubb.

Hur känns det att anta utmaningen i ett skede där klubben tar nya steg och dessutom utökar verksamheten med padel i samband med att du tillträder?

- Det känns minst sagt inspirerandeatt få möjligheten att bidra till STK:s fortsatta utvecklingsresa. När jag valde att sluta på Djursholms Tennisklubb tänkte jag först att det inte skulle vara aktuellt för mig att arbeta någon annanstans med tennis i Sverige (jag fick bland annat ett livslångt medlemskap i klubben och är nu ledamot i DjTKs styrelse). Jag är mycket glad och stolt över det vi utförde på DjTK under mina 17 år vid rodret och känner mig som sagt nu åter fullt redo att ”sätta tänderna i” en ny utmaning inom tennisens värld. Det ska bli fantastiskt att få ”komma hem” till tennisen igen efter 4 år som verksamhetschef för SISU Idrottsutbildarna (RF) i Södermanland, samt 4 år som platschef på Actic Sydpoolen!

Du kommer närmast från en tjänst som platschef på Actic Sydpoolen, Södertälje - en stor friskvårdsanläggning. Vad lockade dig dit?

- Jag har bott i Södertälje i stort sett under hela mitt liv och har själv tränat på Sydpoolen under de senaste 28 åren. Det var nog främst möjligheten att bidra till att få struktur på verksamheten och att få personalen att känna ökad arbetsglädje som lockade mig till chefsposten på Actic. Jag älskar att leda verksamhet och tycker om att se människor växa och få/ta ansvar. Resan från befintligt nuläge till önskat nyläge sporrar. Jag förespråkar transparens, ”högt i tak”, god intern kommunikation, samt regelbundna avstämningar med både medlemmar/kunder och personal. Alltför att säkerställa att ”skutan seglar åt rätt håll” och att ”alla vagnar är med på tåget”. Det har så här långt fungerat bra på Sydpoolen som är ett helägt dotterbolag till börsnoterade Actic.

Hur ser du på framtiden för Sundbybergs TK?

- Klubben har alla förutsättningar att fortsätta vara Sveriges trevligaste klubb, vilken är visionen – om jag förstått det hela rätt. Nu ska vi genom en transparent verksamhet med gemensamma krafter driva junior- såväl som seniorverksamhet, på nivåer och med aktiviteter som medlemmarna efterfrågar. Vi ska ta vara på hallens läge och se till att med kommunens goda minne öka intresset för racketsporterna – som ju är en viktig verksamhet för folkhälsan. Sundbybergs TK ska göra avtryck inom tennissporten som en klubb för alla!

 

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ledsen, kommentering är avstängd.

Inga trackbacks ännu.