Racketlon

Racketlon är en kombination av de fyra racketsporterna tennis, badminton, squash och bordtennis. Då vi inte har så många tennistider att erbjuda finns nu möjlighet att byta ut tennis mot Pickleball som spelas på badmintonbana. Välj Pickleball i menyn till vänster för att läsa mer om sporten.

Hur gör jag om jag vill spela?

Då det ofta krävs lite framförhållning både för oss i Rackethallen och för er som önskar spela ber vi er boka banor via vårt kansli på telefon 08-628 29 01 eller via mail kansli@sundbybergstennisklubb.se

Reglerna för tävling i Racketlon är följande:

Först spelar man pingis till 21 där spelarna servar två gånger vardera. Sedan forstätter matchen med badminton som även det spelas enligt samma system som pingisen. Därefter följer squash och eventuellt tennis, till det att ett avgörande läge har uppstått och en av spelarna är klar som segrare. Poäng på varje boll, allting till 21, helt enkelt!

Om du och dina vänner önskar spela Racketlon på annat sätt är detta givetvis fullt möjligt. Ni sätter ramarna och vi bokar tider efter era önskemål. Kostnaden är densamma som för en timme i respektive sport.

Det kan bli lång tid i hallen och vi kan därför erbjuda er att beställa pastasallad eller pasta med köttfärssås till en kostnad av 75:- per person. Beställ i samband med bokningen.

Möjlighet att hyra rackets samt köpa bollar finns i receptionen.